LMPF | „Gerovės valstybė be profesinių sąjungų – misija neįmanoma!“
17020
post-template-default,single,single-post,postid-17020,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

„Gerovės valstybė be profesinių sąjungų – misija neįmanoma!“

„Gerovės valstybė be profesinių sąjungų – misija neįmanoma!“

Birželio 7 – 8 d. Trakų raj. įvyko  VII-asis Lietuvos maistininkų profeoisnės sąjungos (LMP) suvažiavimas, kurio šūkis – „Gerovės valstybė be profesinių sąjungų – misija neįmanoma!“.

Suvažiavime buvo apžvelgti per penkerius metus nuveikti svarbiausi darbai, problemos, aptarti ateities planai bei priimtos veiklos kryptys, įstatai, išrinkti nauji valdymo organai ir kt.
Organizacijos pirmininke perrinkta Gražina Gruzdienė, pavaduotoju išrinktas Raimondas Tamošauskas.

Suvažiavimo delegatai taip pat priėmė du kreipimusis: „Dėl mokesčių ir pensijų reformos“, kuria kviečiama sustabdyti tiek valstybės biudžeto, tik darbuotojų pinigų pervedimus į nieko nežadančią sistemą ir pradėti viešas diskusijas dėl papildomų pelno nesiekiančių profesinių fondų sukūrimo per kolektyvinius susitarimus tam numatant tiesiogines darbdavių įmokas ir į valdymą įtraukiant darbuotojų atstovus; ir „Dėl darbuotojų teisės į informavimą-konsultavimą“. Pastarajame kreipimesi valdžios institucijos raginamos Darbo kodekse numatyti aiškesnę informavimo ir konsultavimo vykdymo procedūrą; pažeidus informavimo ir konsultavimo procedūras darbdavio sprendimus pripažinti negaliojančiais; numatyti privalomą darbdavio pareigą mažose įmonėse, įstaigose, organizacijose organizuoti darbuotojų susirinkimus, kad juose būtų išrinkti darbuotojų patikėtiniai.

Daugiau: http://www.lpsk.lt/2019/06/06/geroves-valstybe-be-profesiniu-sajungu-misija-neimanoma/