LMPF | Įvyko LPSK tarybos posėdis
16793
post-template-default,single,single-post,postid-16793,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Įvyko LPSK tarybos posėdis

Įvyko LPSK tarybos posėdis

Gruodžio 13 d. įvyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) Tarybos posėdis. Jis prasidėjo Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus Jono Griciaus pranešimu apie naujojo Darbo kodekso monitoringą.

Anot pranešėjo, Valstybinė darbo inspekcija nėra visagalė dėl visko, kas susiję su Darbo kodeksu: „Tik laikas ir politikų valia gali keisti DK nuostatas. Mes tik stebime, kaip jis veikia, o jūs turite kreiptis, jei matote pažeidimų. Apmaudu, kad daug signalų negauname“, – kalbėjo VDI vadovas. Jis informavo, kad nuo šiol darbo inspektoriams yra nurodyta, kad šie, vykdydami planinius tikrinimus, bendradarbiautų su įmonių profesinėmis sąjungomis.

J. Gricius taip pat kritiškai įvertino naują VDI funkciją, kai ji turi duoti ar neduoti sutikimą atleisti profesinės sąjungos valdomojo organo narį. Pasak jo, labai sunku įrodyti, kad jis atleidžiamas dėl diskriminacijos, susijusios su profsąjungine veikla.

Susirinkusieji turėjo daug pastebėjimų iš praktinės DK taikymo pusės ir klausimų, į kuriuos kartus su vadovu atsakinėjo ir VDI Asmenų aptarnavimo ir teisės taikymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Šarūnas Orlavičius. Konstatuota, jog dėl klausimų gausos būtų tikslinga rengti daugiau susitikimų su VDI atstovais.

LPSK pirmininkė Inga Ruginienė pristatė LPSK ataskaitą. Ji plačiai apžvelgė, kas nuveikta dirbant su Seimu ir Vyriausybe, kokie žingsniai padaryti siekiant gerinti LPSK įvaizdį, pristatyti tarptautinio bei projektinio darbo rezultatai bei informuota apie darbus kitiems metams.

Daugiau: http://www.lpsk.lt/2018/12/17/ivyko-lpsk-tarybos-posedis/