LMPF | Premjerą apkaltinęs aplinkos ministras pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų
16779
post-template-default,single,single-post,postid-16779,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Premjerą apkaltinęs aplinkos ministras pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų

Premjerą apkaltinęs aplinkos ministras pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas pats paprašė prezidentės Dalios Grybauskaitės atleisti jį iš pareigų, nes tvirtina nematąs prasmės dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Paprašiau prezidentės, kad būčiau atleistas, nes nematau galimybės dirbti komandoje su dabartiniu premjeru, kuris išstato ministrus į priešakines pozicijas, o paskui palieka vienus“, – trečiadienį po susitikimo su valstybės vadove žurnalistams pareiškė p. Navickas.

 Pasak jo, šiuo atveju pirmiausia kalbama apie miškų kirtimo normos didinimą: „Teikiau Vyriausybei sprendimą, kad ši norma nebūtų didinama 6%, bet premjeras kartu su visa Vyriausybe priėmė kitokį sprendimą. Ir man tada teko ilgą laiką ginti tą priimtąjį sprendimą didinti miškų kirtimo normas 6%.“

„Nenoriu, kad šis išėjimo procesas būtų sklandus. Turime visi žinoti situaciją – negalim tęsti prisidenginėjimo ministrais, todėl sutinku su kietu atleidimu ir tikiuosi, kad tai įvyks“, – pridūrė jis.

Ponas Navickas mano, kad niekada neturėjo politinio palaikymo savarankiškiems sprendimams nei iš premjero, nei iš jį formaliai delegavusios Valstiečių ir žaliųjų frakcijos. „Viskas gerai, kol vykdai valinius sprendimus, bet kai turi savo nuomonę, tada tas nepatinka“, – pastebėjo jis.

„Galiu, pvz., priminti oro taršos mažinimo planą, kuris premjero buvo pavadintas chaotišku“, – kalbėjo ministras.

Kita vertus, p. Navickas pripažino turėjęs premjero palaikymą, kai vykdė itin daug politinių aistrų sukėlusią valstybinių miškų urėdijų reformą.

Ponas Navickas taip pat pareiškė, kad premjero aplinka reikalavo, jog pats ministras pateiktų savanoriško atsistatydinimo pareiškimą. „Aš su tuo nesutikau. Manau, kad mano atleidimas yra destrukcinis veiksmas, neprisidedantis prie darnios valstybės veiklos. Nenoriu dėl tokios destrukcinės veiklos bendradarbiauti“, – sakė Aplinkos ministerijos vadovas.

Jis tvirtino, kad susitikimo metu prezidentė padėkojo už atliktus darbus, bet neprašė pasilikti pareigose.

Aplinkos ministras yra vienas iš trijų Vyriausybės narių, kuriuos prezidentei pasiūlė atleisti p. Skvernelis.