LMPF | Aplinkos ministerija pradėjo viešas diskusijas apie miško kirtimų ribojimus
16762
post-template-default,single,single-post,postid-16762,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Aplinkos ministerija pradėjo viešas diskusijas apie miško kirtimų ribojimus

Aplinkos ministerija pradėjo viešas diskusijas apie miško kirtimų ribojimus

Siekdama keisti miško kirtimų praktiką ir tobulinti reikiamus teisės aktus, Aplinkos ministerija pradėjo viešas diskusijas su įvairiomis suinteresuotomis šalimis.

Šiandien surengtas susitikimas su privačių miškų savininkų asociacijų atstovais. Jo metu buvo aptarti ministerijos darbo grupės siūlymai riboti miško kirtimus. Privačių miškų savininkai nuogąstauja, kad pernelyg giežtos kirtimų taisyklės ir nauja ūkininkavimo miškuose praktika gali turėti itin skausmingų ekonominių ir socialinių padarinių miškų ūkiui bei medienos pramonei.

„Miškų ūkio politika formuojama derinant tris pagrindines funkcijas – aplinkosauginę, socialinę ir ekonominę. Aplinkos ministerija siekia rasti tinkamą balansą. Šiuo metu norima daugiau dėmesio skirti miškų apsaugai“, – sakė aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Daugiau: http://am.lrv.lt/lt/naujienos/aplinkos-ministerija-pradejo-viesas-diskusijas-apie-misko-kirtimu-ribojimus