LMPF | Vadovai bijo kalbėtis su savo darbuotojais
16751
post-template-default,single,single-post,postid-16751,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Vadovai bijo kalbėtis su savo darbuotojais

Vadovai bijo kalbėtis su savo darbuotojais

Dauguma vadovų teigia, kad jie jaučiasi nepatogiai bendraudami su savo pavaldiniais. Dalis vadovų ne tik vengia suteikti neigiamą grįžtamąjį ryšį, bet ir susilaiko nuo komplimentų darbuotojams.

 Šią problemą identifikuoja ir kiti tyrimai. Pavyzdžiui, 2016 m. atliktoje „Gallup“ apklausoje, tik 13% darbuotojų teigė, kad jų vadovybė komunikuoja efektyviai.

Dar viena apklausa parodė, kad penktadalis vadovų apskritai vengia suteikti neigiamą grįžtamąjį ryšį. O du penktadaliai savo darbuotojams nesuteikia ir teigiamo atgalinio ryšio, rodo konsultacijų bendrovės „Zenger/Folkman“ apklausa, kurioje dalyvavo 8.000 darbuotojų.

Kai vadovai nebendrauja su savo pavaldiniais, jie mažina kolektyvo įsitraukimą. „Gallup“ tyrėjų teigimu, darbuotojai, kurie teigia, kad per pastarąjį pusmetį bendravo su vadovais, yra 2,8 karto labiau linkę įsitraukti į savo darbą už kitus.

Specialistai pataria grįžtamąjį ryšį teikti kuo dažniau, akcentuoti darbuotojo elgesį, o ne asmenybę, bei prisiminti auksinę taisyklę – girti darbuotoją viešai, o kritikuoti – akis į akį.

Plačiau: https://www.vz.lt/vadyba/personalo-valdymas/2018/11/18/vadovai-bijo-kalbetis-su-savo-darbuotojais#ixzz5XHImC751