LMPF | V. Sinkevičius: „Tapęs ūkio ministru į mišką pradėjau žiūrėti ir kaip į valstybės ekonomikos resursą“
16745
post-template-default,single,single-post,postid-16745,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

V. Sinkevičius: „Tapęs ūkio ministru į mišką pradėjau žiūrėti ir kaip į valstybės ekonomikos resursą“

V. Sinkevičius: „Tapęs ūkio ministru į mišką pradėjau žiūrėti ir kaip į valstybės ekonomikos resursą“

Jauniausias Lietuvos ministrų kabineto narys po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad naujos jo pareigos Vyriausybėje privertė į šalies miškus pažvelgti ir kaip į labai svarbią šalies ūkio dalį. Ką miškas teikia jam asmeniškai ir ką jis reiškia ekonomikos sektoriui, V. Sinkevičius sutiko pasidalinti mintimis su tinklalapio www. miskininkas.eu skaitytojais, atsakydamas į keletą klausimų.

Gerbiamas ūkio ministre, ką Jums reiškia miškas ir gamta, ar mėgstate joje leisti laisvą laiką? Gal esate žvejys ar medžiotojas?

Kaip ir daugeliui Lietuvos gyventojų, man miškas ilgą laiką buvo poilsio vieta, turinti unikalią aurą – tiek kultūriniu, tiek istoriniu požiūriu. Nesu medžiotojas, bet ištaikęs galimybę nuvykstu su šeima į mišką, tiesiog pabūnu gamtoje. Tiesa, turiu prisipažinti, kad tokios išvykos nėra dažnos.

Tapęs ūkio ministru į mišką pradėjau žiūrėti ir kaip į valstybės ekonomikos resursą. Šalies ūkiui itin svarbus baldų sektorius, be to, miško darbams reikalingą įrangą gaminančios bendrovės įdarbina regionų gyventojus, miškas taip pat yra šalies turizmo industrijos dalis. Taigi miškas svarbus ne tik kiekvienam individualiai, bet ir kaip labai svarbi šalies ūkio dalis.

O pats ar esate prisidėjęs prie želdinių gausinimo, ar esate pasodinęs medį?

Taip, be jokios abejonės. Tiesa, mano sodinti medeliai auga ne miškuose, o gimtajame Šeškinės mikrorajone, Vilniuje. Man svarbu, kad mano gimtasis rajonas taptų dar patrauklesnis gyventi ne tik dabartiniams gyventojams, bet ir jaunoms šeimoms.

Daugiau: http://miskininkas.eu/v-sinkevicius-tapes-ukio-ministru-i-miska-pradejau-ziureti-ir-kaip-i-valstybes-ekonomikos-resursa/