LMPF | Siūlo lengvatas darbdaviams, kurie gerins sąlygas darbuotojams
16723
post-template-default,single,single-post,postid-16723,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Siūlo lengvatas darbdaviams, kurie gerins sąlygas darbuotojams

Siūlo lengvatas darbdaviams, kurie gerins sąlygas darbuotojams

Stasys Gudavičius, www.vz.lt

Darbdaviams, kurie savo lėšomis skatins darbuotojus rūpintis sveikata, siūloma taikyti specialias mokestines lengvatas. Tokį valdančiųjų socialdarbiečių pasiūlymą imasi svarstyti Seimas.

Ketvirtadienį parlamentarai 70 balsų prieš 1 ir susilaikius 16, nusprendė pradėti svarstyti mokestinių įstatymų pataisas, kurios, tikimasi, paskatins įmones gerinti darbuotojų sąlygas ir tokiu būdu mažins mokestinę naštą darbdaviams – Seimui pateikti Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pakeitimai, numatantys mokesčių lengvatas įmonėms, kurios skirs lėšų darbuotojų socialinei integracijai.

 Siūloma pajamoms, gautoms natūra, nebepriskirti ir todėl neapmokestinti reabilitacijos paslaugų išlaidų. Dabar pajamoms natūra nepriskiriama tik gyventojo nauda, gauta iš darbdavio, sumokėjus už darbuotojui suteiktas gydymo paslaugas.

Taip pat GPM lengvatą siūloma taikyti tais atvejais, kai darbdaviai sumokėtų už įmonėje dirbančių darbuotojų vaikų poilsio stovyklas, lopšelius ir darželius, gyventojo būsto paskolų palūkanas. Lengvatos būtų taikomos, jei tai būtų numatyta įmonės kolektyvinėje sutartyje ar įmonės bei jos darbuotojų atstovų susitarime.

Pataisas pristatęs socialdarbietis Algirdas Butkevičius tikino, kad dabar Lietuvoje nepakanka darbuotojų motyvaciją skatinančių priemonių.

„Šiuo pasiūlymu būtų skatinama socialinė partnerystė ir darbdavių bei darbuotojų tarpusavio pasitikėjimas“, – įsitikinęs jis. Tikslių paskaičiavimų, kokie būtų biudžeto praradimai, kaip ir nėra. Manau, kad biudžetas netektų maždaug apie milijono eurų“, – pridūrė politikas.