LMPF | PRADĖTOS KONSULTACIJOS DĖL VMU REGIONINIŲ PADALINIŲ STRUKTŪROS
16624
post-template-default,single,single-post,postid-16624,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PRADĖTOS KONSULTACIJOS DĖL VMU REGIONINIŲ PADALINIŲ STRUKTŪROS

PRADĖTOS KONSULTACIJOS DĖL VMU REGIONINIŲ PADALINIŲ STRUKTŪROS

Š. m. rugpjūčio 8 d. pradėtos Profesinių sąjungų jungtinės atstovybės ir VMU administracijos konsultacijos dėl VMU regioninių padalinių struktūrinių pertvarkų. Pirmame susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta naujų darbo sutarčių maketams ir regioninių padalinių specialistų pareigų  aprašymo projektams. Sutarta, kad  bus aiškiau suformuluoti darbo sutarčių punktai apie darbuotojų įsipareigojimą vengti interesų konfliktų, apie konfidencialios informacijos neviešinimą. Kai kurie punktai iš darbo sutarčių bus perkelti į įmonės vidaus tvarką reglamentuojančius dokumentus. Atsisakyta nuostatos, kad darbuotojas turi informuoti administraciją dėl narystės profesinėse sąjungose. Konsultuojantis dėl specialistų pareigybių aprašymų sutarta sumažinti kvalifikacinius reikalavimus duomenų valdymo specialistui-administratoriui, eiguliui, medienos meistrui, mechanikui. Taip pat sutarta, kad šiuo metu dirbantiems struktūroje esančiose arba būsimose pareigose, bus galimybė per protingą laiką (iki 6 metų) įgyti reikiamą kvalifikaciją. Sutarta papildyti aprašymus reikalavimu turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimus daugiau pareigybių, o darbuotojų pavadavimo tvarka bus apibrėžta ne pareigybių aprašymuose, bet kitame įmonės norminiame akte.

Sekantis konsultacinis susitikimas įvyks, kai administracija pateiks jungtinei atstovybei specialistų etatus pagal kiekvieną padalinį ir pagal sutarimą pataisytus darbo sutarčių ir pareigybių aprašymų projektus bei šie dokumentai jungtinės atstovybės bus aptarti su regioninių padalinių darbuotojų atstovais.

Profesinių sąjungų jungtinė atstovybė adminisracijai taip pat pateikė Susitarimo  dėl priemonių, švelninančių miškų urėdijos regioninių padalinių struktūros keitimo pasekmes darbuotojams projektą.

 

LMPF informacija