LMPF | Gyventojai galėtų remti profsąjungas
16520
post-template-default,single,single-post,postid-16520,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Gyventojai galėtų remti profsąjungas

Gyventojai galėtų remti profsąjungas

Parlamentinis Finansų ir Biudžeto komitetas siūlo leisti gyventojams atskirai skirti 1 proc. jų pajamų mokesčio (GPM) paramą profesinėms sąjungoms.

Už tokį pasiūlymą trečiadienį balsavo 8 komiteto nariai, vienas buvo prieš. Dabar gyventojai 2 proc. sumokėto GPM gali skirti paramos gavėjams, įskaitant ir profesines sąjungas, o dar 1 proc. – politinėms partijoms. Jei Seimas palaikys komiteto siūlymą, bendra paramai skiriamų lėšų suma išaugs iki 4 proc. GPM. Konservatorius Mykolas Majauskas teigė, kad profesinių sąjungų išskyrimas, numatant joms atskirą galimybę skirti paramą, yra ydingas, nes tokios pat sąlygos nėra suteikiamos labdaros ir paramos fondams. „Tokiais sprendimais yra iškraipoma konkurencija ir sukuriamos išskirtinės sąlygos profesinėms sąjungoms“, – sakė M. Majauskas. Lietuvos profesinių sąjungų konferederacijos pirmininkė Inga Ruginienė komiteto posėdyje teigė, kad atskira parama yra būtina, nes dabar gyventojai tokia galimybę naudojasi retai. „Ne paslaptis, kad tie žmonės, kurie skiria 2 proc. paramą, dažniausiai turi vaikus, kurie vaikšto į darželį, mokyklą arba yra kažkokiuose būreliuose. Reikia būti teisingiems, sąžiningiems ir pasakyti, kad visos tos įstaigos priverstinai renka tą procentą, todėl profesinės sąjungos didžiosios dalies tų pinigų netenka“, – tvirtino I. Ruginienė. Todėl, anot jos, profesinės sąjungos sutinka atsisakyti galimybės gauti 2 proc. paramos, dėl kurios turi konkuruoti su kitais gavėjais, į galimybę gauti tik joms skirtą 1 proc. paramos dalį.

Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/lzinios/Lietuva/gyventojai-galetu-remti-profsajungas/267234
© Lietuvos žinios