LMPF | PREZIDENTĖS KALBOJE – IR APIE PROFESINES SĄJUNGAS
16517
post-template-default,single,single-post,postid-16517,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PREZIDENTĖS KALBOJE – IR APIE PROFESINES SĄJUNGAS

PREZIDENTĖS KALBOJE – IR APIE PROFESINES SĄJUNGAS

Pirmą kartą per devynerius prezidentavimo metus Dalia Grybauskaitė savo metiniame pranešime paminėjo profesines sąjungas. Deja, – ne teigiamame kontekste. Prezidentė susirūpinusi, jog profesinių sąjungų autoritetas ir pasitikėjimas jomis vis dar silpsta.

Tuo tarpu teigiamu žodžiu Dalia Grybauskaitė atsiliepė apie Medikų sąjūdį, į kurį susitelkę medikai kilo į kovą už sąžiningas algas, ir kurio balsas tapo girdimas.

Visa Dalios Grybauskaitės citata:

„Pozicijų vis dar neišsikovoja ir mūsų profesinės sąjungos. Dėl susiliejimo su valdžia ir vis dar iš mokslinių konferencijų Rusijoje parvežamos patirties jų pasitikėjimas ir autoritetas silpsta. Profesinėse sąjungose dalyvauja tik apie dešimt procentų visų darbuotojų ir jų kasmet mažėja.

Todėl neįgalias profsąjungas keičia spontaniški, valdžiai kur kas nepatogesni vidiniai sąjūdžiai.

Kol „slaptasis pirkėjas“ ir „slaptasis pacientas“ ieško vaistų nuo korupcijos sveikatos ir farmacijos sektoriuje, o korupcijos karštinė krečia didžiąsias klinikas, kovai už sąžiningas algas ir skaidrią veiklą pakilo Medikų sąjūdis, pirmam mūšiui sutelkdamas net 43 tūkstančius medikų ir pusketvirto tūkstančio pacientų.

Jų balsas tapo girdimas“.

lprofsajungos.lt inf.