LMPF | Ministras perpildė kantrybės taurę
16500
post-template-default,single,single-post,postid-16500,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ministras perpildė kantrybės taurę

Ministras perpildė kantrybės taurę

Seime daugiausia opozicijos atstovų balsais reiškiamas nepasitikėjimas aplinkos ministru Kęstučiu Navicku. Nors „valstiečių“ deleguotam Vyriausybės nariui keliami rimti klausimai, tiek valdantieji, tiek politologai įsitikinę, kad interpeliacija jo iš posto neišvers.

K. Navickas – antras šios Vyriausybės ministras, kuriam pareikšta interpeliacija. Praėjusių metų pabaigoje nepasitikėjimo procedūrą Seime „ištvėrė“ sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Interpeliaciją K. Navickui inicijavo Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija. Tačiau prie nepasitikėjimo procedūros prisidėjo ir kitų politinių jėgų – konservatorių, Liberalų sąjūdžio – atstovai, taip pat Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Naglis Puteikis. Domina buvusi darbovietė Interpeliacijoje reikalaujama, kad ministras K. Navickas Seime atsakytų į keliolika klausimų dėl galimo buvusios savo darbovietės esą privilegijuoto finansavimo, „nesugebėjimo spręsti atliekų ir pakuočių tvarkymo, vadybos ir kompetencijos stygiaus, neišspręstų laukinės gyvūnijos ir daromos žalos gamtai problemų, nepasirengimo miškų reformai ir negebėjimo jos įgyvendinti“. „Mes, vertindami K. Navicko nekompetenciją tvarkytis aplinkos apsaugos sistemoje, teigiame, jog ministras turėtų būti atstatydintas“, – pareiškė LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/lzinios/Lietuva/ministras-perpilde-kantrybes-taure/266777
© Lietuvos žinios