LMPF | Pritarta ES darbuotojų komandiravimo taisyklėms: turės teisę į vienodą atlyginimą
16483
post-template-default,single,single-post,postid-16483,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Pritarta ES darbuotojų komandiravimo taisyklėms: turės teisę į vienodą atlyginimą

Pritarta ES darbuotojų komandiravimo taisyklėms: turės teisę į vienodą atlyginimą

Europos Parlamentas antradienį galutinai nusprendė, kad laikinam darbui į kitą Europos Sąjungos (ES) valstybę perkeltas darbuotojas turės gauti ne mažesnį atlyginimą nei tokį pat darbą atliekantis vietinis darbuotojas.

 Šiuo metu ES komandiruojamiems darbuotojams užtikrina bent minimalų priimančiosios šalies darbo užmokestį, taip pat maksimalų darbo ir minimalų poilsio bei atostogų laiką.

Atnaujintos taisyklės reikalauja komandiruotiems darbuotojams taikyti tokias pačias darbo užmokesčio taisykles (nustatytas įstatymo arba kolektyvinių susitarimų) kaip ir vietiniams darbuotojams, dirbantiems tokį patį darbą. Be to, darbdavys turės atskirai sumokėti kelionės ir apgyvendinimo išlaidas (jos nebegalės būti išskaičiuojamos iš atlyginimo), taip pat užtikrinti tinkamas gyvenimo sąlygas, rašome Europos Parlamento pranešime.

Darbuotojas galės būti komandiruotas ne ilgiau nei metams su galimybe pratęsti šį terminą dar pusmečiui. Po to jis praras laikinojo darbuotojo statusą ir jam bus taikomos visos priimančiosios šalies darbo teisės nuostatos.

Kartu sustiprintas ES valstybių bendradarbiavimas kovojant su sukčiavimu ir pažeidimais darbuotojų komandiravimo srityje.

2015 m. ES buvo apie 2 mln. komandiruotų darbuotojų. Tais metais Lietuva komandiravo 25.000 darbuotojų, o priėmė – 2.400.

Plačiau: Vz.lt