LMPF | Šaltiniai: iš miškų urėdijos padalinių vadovų reikalaus ištikimybės valdantiesiems
16291
post-template-default,single,single-post,postid-16291,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Šaltiniai: iš miškų urėdijos padalinių vadovų reikalaus ištikimybės valdantiesiems

Šaltiniai: iš miškų urėdijos padalinių vadovų reikalaus ištikimybės valdantiesiems

VĮ Valstybinių miškų urėdijos valdyba patvirtino naują įmonės struktūrą ir kitą savaitę skelbs atranką į 26 regioninių padalinių vadovus, kuriuos rinksis iš miškų sistemos. Iš kandidatų, kaip nurodo VŽ šaltiniai, reikalaujama ištikimybės valdančiųjų politikai.

Apie patvirtintą naują struktūrą  ir numatomą atranką VŽ ketvirtadienį patvirtino Valdas Kaubrė, laikinasis VĮ Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovas ir buvęs Panevėžio urėdas.

 „VĮ Valstybinių miškų urėdijos valdyba, atsižvelgdama, jog informavimo konsultavimo procedūros su profesinėmis sąjungomis ir darbuotojų atstovais įvykdytos, patvirtino naują įmonės struktūrą. Vietoje dabar esančių 42 regioninių padalinių įsteigti 26 regioniniai padaliniai“, – atsiųstame komentare teigė p. Kaubrė.

Stambesnių buvusių urėdijų pagrindu įkurta 10 filialų Joniškyje, Biržuose, Panevėžyje, Šilutėje ir dar šešiuose regionuose.  Mažesniųjų 2-3 urėdijų pagrindu 16 filialų atsirado, pavyzdžiui, Nemenčinėje ir Šalčininkuose, pastarosioms perėmus buvusią VĮ Vilniaus urėdiją, taip pat Rokiškyje, apjungus Rokiškio ir Kupiškio urėdijas.

Vadovus rinksis iš miškininkų

Ponas Kaubrė nurodė, kad pretendentams, kaip būtini kvalifikaciniai reikalavimai bus nustatyti aukštasis universitetinis arba jam prilygintas miškininkystės krypties išsilavinimas (magistro ar jam prilygintas kvalifikacinis laipsnis) ir ne mažesnė kaip 3 metų darbo patirtis miškininkystės srityje. Vadovavimo patirtis, užsienio kalbų mokėjimas, teisės aktų žinojimas ar kitos savybės bus vertinama kaip privalumai. „Atrankas planuojame paskelbti kitos savaitės pradžioje. Tikimės, kad naujieji regioninių padalinių vadovai dirbti pradės balandžio viduryje“, – sakė p. Kaubrė.

jau rašė kad, konkursą Valstybinių miškų urėdijos vadovo pareigoms užimti laimėjo Marius Pulkauninkas, AB „Klaipėdos nafta“ finansų direktorius. Ponas Pulkauninkas VMU vadovauti turėtų būti paskirtas penkerių metų kadencijai po teisės aktų nustatytų procedūrų.

Aplinkos ministerija nurodė, kad p. Pulkauninkas vadovo pareigas pradės eiti kovo antroje pusėje.  VŽ kalbinti ekspertai p. Pulkauninką vertina palankiai.

Kol kas nėra aišku, kas numato pretenduoti į padalinių vadovus, tačiau VŽ šaltiniai nurodė, kad iš būsimų filialų vadovų bus reikalaujama ištikimybės valdantiesiems.

„Girdėjau, kad iš būsimų žmonių reikalauja ištikimybės valdančiųjų politikai ir tai, kad iš dabar einančių pareigas laikinai beveik niekas nebus paskirtas“, – VŽ sakė vienas miškininkystės  rinkos dalyvis.