LMPF | VMI išvardino visus, kurie privalo deklaruoti pajamas už 2017 m.
16267
post-template-default,single,single-post,postid-16267,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

VMI išvardino visus, kurie privalo deklaruoti pajamas už 2017 m.

VMI išvardino visus, kurie privalo deklaruoti pajamas už 2017 m.

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kam reikia deklaruoti pajamas už 2017 m. Prievolę pateikti tokią deklaraciją gali nulemti ir pajamų rūšis, ir gautų pajamų dydis.

Pajamas privalo deklaruoti šie Lietuvos gyventojai:

1. Gavę su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų, kai pritaikytas neapmokestinamas pajamų dydis (NPD) turi būti perskaičiuotas.

Pareiga perskaičiuoti metinį NPD gali atsirasti dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, NPD gali tekti perskaičiuoti ligos pašalpą gavusiam darbuotojui, nes darbdavys mėnesio NPD apskaičiuoja, įvertinęs tik darbo užmokestį, tačiau neįskaičiuoja ligos pašalpos. Kai pridedama ligos pašalpa, taikytinas NPD gali sumažėti. Taip gali atsitikti ir darbuotojui, tą patį mėnesį gavusiam pajamų iš skirtingų darbdavių, taip pat darbuotojui, kurio darbo užmokestis mokestiniu laikotarpiu smarkiai keitėsi dėl vienkartinių premijų ir pan.

2. Gyventojai, įregistravę individualią veiklą ar turėję verslo liudijimus (net ir tuo atveju, jei pajamų negavo).

3. Gavę pajamų už parduotą ar kitaip perleistą nuosavybėn turtą:

  • už nepraėjus 10 metų nuo įsigijimo perleistą nuosavybėn nekilnojamąjį turtą (NT), esantį Europos ekonominės erdvės valstybėje (EEE), įskaitant esantį Lietuvoje;