LMPF | Valstybinių miškų urėdijos vadovo konkursą laimėjo Marius Pulkauninkas
16260
post-template-default,single,single-post,postid-16260,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Valstybinių miškų urėdijos vadovo konkursą laimėjo Marius Pulkauninkas

Valstybinių miškų urėdijos vadovo konkursą laimėjo Marius Pulkauninkas

Konkursą valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovo pareigoms užimti laimėjo Marius Pulkauninkas, dabartinis AB „Klaipėdos nafta“ finansų direktorius.

Apie tai pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Ponas Pulkauninkas VMU vadovauti turėtų būti paskirtas penkerių metų kadencijai po teisės aktų nustatytų procedūrų.

„Konkursą laimėjęs kandidatas išsikėlė tikslą suburti įmonę, kuri patikimai, efektyviai ir skaidriai valdytų vieną svarbiausių šalies turtą – miškus – ir būtų pavyzdinė Lietuvoje ir Europoje“, – nurodoma ministerijos pranešime.

Ponas Pulkauninkas VŽ sakė, kad laimėjo konkurso „pirmą etapą“, tačiau kol nėra priimtas galutinis sprendimas susilaikė nuo komentarų, kaip jis planuoja vadovauti įmonei. Jis tikisi, kad toks sprendimas bus priimtas per dvi savaites.

Pagal procedūras kandidatas turi būti teisėsaugos institucijų formaliai patikrintas dėl teistumo, ar neturi viešųjų ir privačių interesų konflikto (pvz., įmonėje nedirba artimas giminaitis, kuris būtų susietas pavaldumo ryšiais) ir kita.  Kadangi VMU yra valstybės įmonė, jos vadovą pagal dabar galiojančius įstatymus turėtų paskirti ne valdyba, kas įprasta UAB ar AB, o aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

40 m. p. Pulkauninkas studijavo Vilniaus universitete, kur įgijo verslo administravimo ir vadybos magistro išsilavinimą. Nuo 2002 m. dirbo tarptautinėse audito ir konsultacinėse kompanijose „Arthur Andersen“, UAB „Ernst and Young Baltic“. „Klaipėdos naftoje“ dirba nuo 2014 m. spalio, taip pat yra laikinai vadovavęs šiai bendrovei.